петък, 20 февруари 2009 г.

мой цветущий сад

Очень люблю цветы! Гармония, совершенство, нежность... Мечтаю когда-нибудь купить домик с цветущим садом / приходит на память "Машина времени" /, а пока приходится довольствоваться вышивкой и балконом।

Много, изключително много харесвам цветя! Хармония, съвершенство, нежност...! Мечтая някога да си купя къщичка с голяма цветна градина, а засега се задоволявам с терасите и бродиране।



Год назад друзья подарили мне две чашки। И с их появлением вдруг проснулась страсть к коллекционированию / страстно собираю все предметы из этой итальянской посуды/

Преди една година в дома ми се появиха тези две чашки। И, естествено, колекцията започна да се попълва с други предмети।

И, конечно, же просто не удержалась ко всей этой керамической красоте добавить и вышивку। Теперь вот планирую и подушки, но пока не смею подступиться, ссылаясь на недостаток времени.
Тогава избродирах си и тези цветя за кухнята। Сега планирам и възглавнички за столове। Ще ги сложа, щом станат готови.















Св.Валентин


Честито!

Живейте, мили дами, в розовата страна на любовта, носете се из пухкавите облаци на мечтите, наслаждавайте се на аромата на приказните цветя, бъдете обичани и обичайте!!!

Св.Валентин


Много харесах и това сърчице, обаче , засега , нямам време да направя нещо по-голямо । Оставям го в "плановете"। Но, може би, някой от вас ще намери време и ще направи нещо красиво и с тези сърчица. Чакаме!

Св.Валентин

Чудесен топъл и светъл празник!
За децата си направих тези калъфчици। Нека и те се потопят в сладки сънища на този ден!

схемата за тези сърчица:




Св.Валентин

В търсенето на нещо новичко и мило за Св।Валентин срещнах тази схем Много ми хареса и реших да опитам। Искате ли да опитаме заедно? Тогава да започваме...
За да сглобим харесаното от нас сърчице ще трябва да направим следните блокове:

два блока
шест блока
два блока
два блока
и да ги сглобим впоследствие по тази схема:
Но преди да стигнем до този приятен момент трябва да се справим и със самото шиене!
१। Нека да започнем със схемата на самия блок

२।Сега да добавим по половин или един см по краищата и да изрежем частите на блока от картон и плат।
Не забравяйте да натопите платовете в хладка вода, за да се предотврати евентуално свиване। Освен това за по лесно шиене на Куилт и, в резултат на това, по красиво изделие, можете да залепите подлепващо на обратната страна на платовете.


३। Започваме самото сглобяване। Най-трудната част е средата। Аз сглобявах блоковете в следната последователност, като първите ४ зашивах само до половината: едно - пет - две - четири - три -шест- седем и т।н. Не забравяйте да притискате с ютия всички шевове।
от тук нататък е лесно!

Сега остава само да сглобим готовите блокове по горната схема, да ватинираме и опа! ГОТОВО!

С по-голямо количество от подобни блокове можете да си направите и по-голямо пано। УСПЕХ!