вторник, 28 април 2009 г.

Мишки на разходка/ Мышинная семья

RU
Очень мне понравились мышки Татьяны Конне, вот решила и я проэкспериментировать с таким мелким материалом.Так как дело было к Пасхе, то и мышки тоже получились пасхальные.
BG
Направих тези мишлета за Великден, затова сложих в количката яйчице.Планирах да направя само една мишка и както винаги...




Приятелче за Зая/ Дружок закадычный для Заи

RU
Ну, никак не могла я оставить мою милую Заю без дружочка. Она же такая славная! Вот теперь вдвоем веселее.
BG
Не можех да оставя малката ми Зая без приятел. Така се появи Зай с патенце на колелца. Надявам се, че ще се сприятелят.

Въдичката за Гошко/ Гошкина удочка

RU
Обещала удочку Гошке подарить.Готово. И даже рыбку уже удалось поймать.
BG
Преди време обещах да направя въдичка за Гошко. Гтово! И рибка красноперка му сложих.

Татко Петел/ Папа петух

RU
Решила добавить в семью и кормильца. А то как-то уж совсем по-современному7 мама-одиночка. Нет уж, пусть будет все как надо.
BG
Реших да добавя и таткото.Нека все пак да бъде истинско семейство.

RU
Пустышки для малышей:
BG
Това са бибероните:


RU
Так теперь выглядит вся петушинная семья
BG
Така изглежда цялото семейство

сряда, 8 април 2009 г.

Лятото идва! /Лето уже не за горами

RU
Лето уже не за горами! И если солнце, ветер и погода, в целом, могут с нами шутки шутить, то насекомые-то точно не обманут: вон уже кружит мошкара над зеленой травой, пчелки летят за первым нектаром и улиточки тащат свои домики к новым местам...
BG
Лятото идва!И ако слънцето, вятърът и като цяло времето могат да ни играят номера, малките насекоми не могат да ни излъжат: мушичките лудеят над тревичката, пчеличките летят към цъфтящите дървета, охлювчета се пъплят към новите места...





И други животинки/И прочая живность

RU
От салфетки с крашеными яичками остался кусочек; ну, осмотрелась я ,приглядела горшочек из-под варенья. И вот результат: к двум курочкам и зайка-дурочка.
BG
От салфетка с боядисани яйца ми остана малко парче; реших да го лепна върху гърненце от замразено кисело мляко. Това е резултатът: славна компания от кокошки и великденски заек.



И котките имат мечти/ Кошки тоже могут мечтать

RU
Эта кошка появилась случайно. Планировался черный кот - слегка прибалдевший от весны, унесшийся в грезы, одним словом - мартовский. И даже кусочек бархата был припасен заранее. Сшила, смотрю: а это вовсе не кот, а самая настоящая кошка! Да тут и событие подходящее подвернулось: в городе новый МОЛ открыли. Так и стала она кошкой Молей, дамой витающей в мечтах о новых покупках.
BG
Тази котка се появи случайно. Планирах да ушия черен котарак - пообъркан от слънцето, отдаден на мечти, с една дума, мартенски. Направих и видях, че това изобщо не е котарак, а истинска котка! И тъй като по това време в Бургас отвориха първият ни МОЛ реших да я нарека Моли, да й подаря бутикова чанта и да я пратя в МОЛа на пазар.



Старо за ново/ Все новое - это...

RU
Наверняка, каждый из нас, "поцелованный креативом" копит свои "богатства"/баночки, коробочки, старые игрушки и пр./. Вот и я, несмотря на неодобрение домашних, сгребаю все в свою норку, чтобы иногда из старенького и напрочь забытого сделать что-нибудь "новенькое".Вот этому ведерку, например,30 с лишним лет, им играл в песочке мой муж. Чашкам от нашего свадебного сервиза тоже уже почти 20 лет.Да и баночки из под чая можно спокойно считать антиквариатом. Смотрю на них и удивляюсь, как все таки быстро проходит время.
BG
Сигурно всеки от нас,който е "целунат от креатива", пази у дома си стари кутийки, чаши, играчки. Домашните не винаги ни разбират /поне моите със сигурност/, но ние продължаваме да трупаме "богатствата". Тази кофичка, например, е от детството на мъжа ми, горе-долу на 35 години,чашки от сватбения ни сервиз и те почти на 20, да и кутиите от чай спокойно могат да се смятат за антиквариат. Но ето, че дойде време отново да се появят на белия свят.





Венец / Венок

RU
У меня есть венок, который изпользую в качестве шаблона. Стоит только поменять фигурки и о-ппа - готов новый венок. Это венки этого года на "первую весну" /писала о ней чуть раньше/ и к Пасхе.
BG
Имам един готов венец, който използвам като шаблон: само сменям фигурките по него и - готово. Бързо и ефикасно! Това са венци за първа пролет и Великден.

Мили дреболийки/ Сладкие мелочи

RU
Дополнительно к куклам захотелось и безделушек. А себя надо любить, свои желания - уважать...
BG
Към кукличките приискаме се да ушия и няколко мили дреболийки. Щом се иска...





вторник, 7 април 2009 г.

Зая

RU
Заиньку мечтала сшить очень давно. И сшилась она легко и быстро, видимо, характер покладистый. Правда, живет пока без имени. Мне нравится имя Грета, а дети не соглашаются, но и других вариантов тоже не предлагают. Видимо, еще не время.
BG
Исках да направя тази кукличка много отдавна.И някак си много лесно и бързо я направих, сигурно Зая има добър характер.Засега си живее с това име, но май ми се иска нещо по-различно.



Майка кокошчица/ Мама курица

RU
Вечный вопрос про яйцо и курицу: что появилось раньше? Вот у меня, например, сначала появился передник.Идея с передником уже была увидена в ваших блогах, девочки/к сожалению не записала автора. Как только найду обязательно размещу./ Спасибо большое за идею!А, уж затем нашлась и та, что его носит.
BG
От вечният въпрос за яйцето и кокошката:какво се е появило по-напред, при мен се е появила-престилката! Видях я в един от блоговете. И щом има престилка, трябва да се намери кой да я носи.


Ято патици/ гусинный выводок

RU
Ну, чтоб гусь не скучал, к нему выводок малолеток на воспитание: в толпе и по одиночке
BG
Докато търся въдицата намерих занимание за Гошко: да наглежда това ято палавници с плавници.

Паток / Гусь - "тильда"

RU
"Заставь дурака молиться..." Это точно про меня.Попалась мне в интернете книжка с выкройками пасхального альбома"Тильды". Ну и понеслось....
Принимайте работу первую: Гусь лапчатый/когда готовые фотографии посмотрела поняла, что ему точно не хватает удочки и ведерка. Так что озадачилась на будущее/
BG
В интернет попаднах на албум с кройки на великденски кукли "тилда". Това е първата ми работа от тази колекция: паток Гошко. Чак когато видях снимките разбрах, че му липсват выдица и кофичка. Така че, това ми е задачката занапред.